07 April 2012

jom tengok gambar kolej ku :)

Assalamualaikum (",)

hari ini dengan bahagianya aku nak tunjuk gambar apartment kolej kediaman yang aku tinggal selama 3 tahun . yes ! 3 tahun di kolej sakura tapi dah 3 rumah bertukar . ini rumah yang ketuga . tapi kalau duduk rumah yang sama 3 tahun . lagi best kan . hik hik . tengok gambar bawah ni ok . mesti korang yang tengok gambar ni akan jeles dan rasa nak apply masuk UNIMAS dan dengan harapan akan dipilih menghuni KOLEJ SAKURA . tapi perempuan je tau . sebab kolej aku ni memang satu satunya kolej siswi sahaja . SISWA ? nang sik dapat tok .
eh jap . untung lah budak budak MASUM UM dengan UTM . sebab dapat duduk kolej perempuan . even student lelaki unimas yang 5 tahun kat sini pon diorang tak penah stay SAKURA . UNTUNGLAAAHHH atlet lelaki UTM dengan UM . tahniah tahniah .

ni . dapur . tapi tak boleh memasak pun :( sedihhh

ruang makan . meja 4 kerusi je . rumah ni ade 13 orang 

ruang nengok tibi . gosip cik kiah n online ramai ramai

pintu utama 

ni bilik . a214 n a215 

ade tibi tauuu

dari skala yang lebih luasss

welcome to A2.1 ...

amacam . ade rasa macam duduk rumah sewa tak ? kat UNIMAS memang apartment style . kecuali seroja . yang lain semua macam rumah sendirik jek . sebab tu best dan rasa macam duduk rumah sendiri jek . kot . anyway . once again . KOLEJ SAKURA adalah kolej siswi . kitorang sangat lah happy bila ada event kolej sebab semua perempuan . tak perlu nak cover ke . malu malu ke . bila ade atlet MASUM lelaki stay SAKURA . kami rasa takut untuk keluar kolej dan takut dengar diorang ketawa kuat kuat . maaf . kami perempuan yang jarang bertemu lelaki . erk . sangat gementar ok kalau nak ke kafe . jalan tunduk bawah jek ni . aduhai . tawadduk nya . maaf yer . saya malu =;=

20 comments:

  1. singgah sini . :) and done follow .

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum..aslnye tgh survey pasal unimas sbb bln sep nie masuk utk degree...skali takdir Allah terjumpa blog akak nie...n sy pun dpt kolej sakura,boleh saya tahu akak amik course ape kt unimas nie?

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam, akak amek sains dan pengurusan sumber akuatik . sebelum terlupa, tahniah sebab dapat unimas . pastu la x menyesal nt . ape2 pon akk nk mntak maaf sbb lmbat reply . akk jrang on9 bila cuti semester , tapi ape2 hal leh add akk di fb 'yong bai'ah' .. ni no fon akk 013-6385310 . kalau ade ape2 leh hubungi akk k .

      Delete
  3. akak amek sains dan pengurusan sumber akuatik . sebelum terlupa, tahniah sebab dapat unimas . pastu la x menyesal nt . ape2 pon akk nk mntak maaf sbb lmbat reply . akk jrang on9 bila cuti semester , tapi ape2 hal leh add akk di fb 'yong bai'ah' .. ni no fon akk 013-6385310 . kalau ade ape2 leh hubungi akk k .

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum... Hai akak, September nie saya masuk sambung degree kat Unimas... Dapat Kolej Sakura juga! Bestnyaaa kolej Sakura! Mula-mula seram juga bila dengar kena merantau ke Sarawak, tapi bila baca blog2 akak2 yg study kat Unimas, macam tak sabar pula nak study sini.. hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyer ker? alhamdulillah . best sangat dekat sana, especially kolej sakura yang semuanya perempuan.

      Delete
  5. ASSALAMUALAIKUM ukhti. September nnt saya akan mendaftarkn diri di kolej sakura. nak tanya, fakulti sains sosial jauh tak dr kolej sakura? terima kasih.. :)

    ReplyDelete
  6. assalam kak..saya dengar kat UNIMAS tkde masjid..cmner tu??

    ReplyDelete
    Replies
    1. unimas ade masjid. nama masjid unimas, usia sama dengan usia unimas, 21 tahun, tapi baru baru ni ada buat pusat islam. besar siap ade dewan seminar dan dewan solat yang luas,. maklumat lanjut boleh lawati unimas.my .. jangan dengar ckap org. zaman sekarang hujung jari je. semua boleh google utk tahu kepastian

      Delete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. assalam...best baca entry ni...terasa bertuah pula sebab dapat jadi penghuni sakura...saya pun dari kolej sakura juga..alhamdulillah dah dua tahun duduk kat sakura ni...walaupun penat join aktiviti kolej, tapi ianya best sgt2, klu xda aktiviti time hujung minggu, rasa boring pula...hehehe..salam perkenalan ya ukhti...feel free visit my blog too.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. keep being active!

      Delete
  9. Assalamualaikum kak, Kalau dapat Unimas. Boleh duduk sampai habis study ke? Saya takut masuk sem 2 dah kena sewa rumah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua u same je. mesti aktif. n dapat duduk kolej satu sem je . next next next sem mesti aktif kolej, kumpul merit. then dapat duduk kolej. kalao x mmg kena sewa luar. tp jgn risau. bila dh kesana nanti, adik akan automatically dapat adapt semua

      Delete
  10. Salam akak,satu apartment tu memang lebih kurang 13 org ke penghuninya ? Ada yang dpt katil double decker ke ? Tak mampat ke ? huhu sori banyak tanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam, xde la padat sangat sebab, kadang2 ade yg ke kelas ade yg x. macam xkan bertemu semua la. tapi tu cerita 3 tahun lepas. sekarang akak tak sure cemana. tapi if nk tau, bleh je tanya via twitter , follow https://twitter.com/sakuracollege

      Delete
  11. Akak, mcmna nak kumpul merit? Kalau wakil unimas ke sukipt ke masum ke helpful x? Apa jadi bila masuk sispa? Mohon pencerahan. Saya nk tau aktiviti apa yg saya boleh sertai supaya boleh stay di kolej.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena join la any aktivti yg kolej buat. banyak sangat. lagi tinggi peringkat aktiviti tu lg byk merit. macam, kalau aktiviti kolej, peserta dpt 2 merit, tapi kalau aktiviti tu under uni, dpt 4 merit utk peserta. kena aktif dan cepat.

      Delete
  12. Akak, mcmna nak kumpul merit? Kalau wakil unimas ke sukipt ke masum ke helpful x? Apa jadi bila masuk sispa? Mohon pencerahan. Saya nk tau aktiviti apa yg saya boleh sertai supaya boleh stay di kolej.

    ReplyDelete

Terima Kasih . Syukran Jazilan