18 November 2012

Boikot jangan tak boikot !!

Assalamualaikum (",)

nahh !! ini yang wajib diboikot bukan untuk hari ni je, tapi sampai bila bila, tak boleh semua , its ok, kita buat sikit sikit . tak nak paksa tapi hanya dengan cara ini, pihak israHELL akan kekurangan dana untuk melancarkan roket roket mereka . Palestinians, We're With You.

Wahai Ummah!!!
Bangunlah engkau!
Sampai bila kau nak tido?!
Sampai bila kau nak leka?!..

Nabi Muhammad SAW bersabda . "Barangsiapa yang tidak mengambil peduli tentang urusan saudaranya, maka dia bukan sebahagian daripada ummatku." [HR Muslim]
"Sesungguhnya setiap mukmin itu bersaudara.." (49:10)
tang mana lagi perlu kita hiraukan semua ni ? tang mana lagi untuk kita abaikan isu Palestin ini ? ok . jangan kata la kita ni cuma usahanya hangat hangat tahi ayam . tak tak akan sekali sekali . bagi orang yang cakapa macam tu, sebenarnya dia lah tu . agree ?

6 comments:

  1. boleh ke semua orang boikot??kadsng2 stengah tu tak boikot...juz pandangan..:')

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita tak paksa, itu terpulang sebab semua tu hak masing2 tapi hak saudara muslim jgn kita lupa jugak, tak dpt buat semua, kita buat yang sikit sikit dulu, in shaa Allah lama2 nt semua org akan boikot . sama sama kita doakan

      Delete
  2. Assalamualaikum (^_^) datang follow blog ni. Follower yang ke- 656 .

    Nanti jikalau ade kelapangan , awak tinggalkan jejak link blog awak di sini ya Exchange link

    nanti saya dapat Blogwalking awak selalu (^_^)

    Hope dapat jadi rakan yang sejati dalam blogger ni ya , kita gunakan peluang ini sebaiknya untuk mengeratkan lagi hubungan antara 2 blogger (^^_)
    Salam perkenalan ; ) sekali lagi dari Fariz Reza .

    From: Fariz Reza [Dot] Com

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikumussalam fariz Reza, terima kasih sebab sudi follow dan baca isi belog ni, harapan saya pon sama jugak, semoga terus bw ke blog Fariz Reza jugak, thanks a lot again and again

      Delete

Terima Kasih . Syukran Jazilan